Get Adobe Flash player
Próbálja ki!
A fenti kis szorobán azon része, amit nem takar a kéz, számolásra alkalmas. Böngéssze végig a portálunkat és próbálja ki, hogy hogyan működik a szorobán! Kattintson a golyókra, azok el fognak mozdulni.
Hírlevél
Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:
Szorobán

A szorobán az abakusz család
egyik tagja. Az abakuszok a számok és a számolás
ábrázolására való eszközök.
Legtöbbször keretbe foglalt, tengelyekre* fűzött apró
tárgyak** helyváltoztatásával
történik a számok ábrázolása és a műveletvégzés.
A szorobán távolabbi őse a római abakusz, a szuan-pan
Kínából tekinthető a közvetlen ősének. Feltehetően az 1550-es években alakult a mai formájára a szuan-pan-ból.

*ezek vályúk is és huzalok is lehetnek

**amiket golyóknak, köveknek nevezhetünk

Szorobán forródrót

Kapcsolatfelvétel telefonon:
06-62-510-610
06-20-9-450-857

E-mail: vajda@szoroban,hu

Vegye fel vágólapra a fenti e-mail címet és helyezze a levelezője címzés sorába, majd cserélje ki a vesszőt pontra vagy egyszerűen jegyezze meg a nevet vajda, tegyen utána "kukac"-ot és folytassa a portál címével: szoroban.hu !

Levélben:
Első Szorobán Alapítvány,
6900 Makó, Soproni u. 14.

Jelen vagyunk az Interneten:
1998-05-13 11:47:10

Hozzászólások

Így látják tanulóink

Itt sorakoznak az E-learning tanfolyamunkat végzők hozzászólásai.

Hozzászólását szívesen olvassuk, görgessen a lap aljára és keresse meg a megfelelő felületet az íráshoz!

 

615 hozzászólás ehhez: “Így látják tanulóink”

 • Dr. Vajda József:

  Kedves Judit!
  Pedig nem tettem kivételt! Örülök, hogy sikerült motiválni Önt és folytatta a tanfolyamot!

  Üdvözlettel: Vajda József

 • Dr. Vajda József:

  Kedves Árpád!
  Természetesen mi ezt tanítjuk. Együtt a hagyományos és a szorobános számolást.
  Üdvözlettel: Vajda József

 • Klári:

  Nagyon örülök, hogy megismerhettem a szorobánon történő összeadást és kivonást. Korongokon már gyakorolunk egy-két tanítványommal fejlesztő órán.A váltások megtanításában sokat segít nekem a videókon hallott magyarázó szöveg megtanulása és e szövegkörnyezet alkalmazása. Szeretném megvásárolni a munkafüzeteket is.

 • László:

  Továbbra is nagyom szuper. Igaz a második forduló picit több gyakorlást igényel. Sajnos nekem nem volt túl sok időm. Köszönöm a lehetőséget.

 • Klári:

  Köszönöm a lehetőséget a tanulásra. Szeretném elsajátítani a szorobánon történő számolást, gondolkodást. Rávezetésként nagyon jó a ceruza, korongok megoldás és az ujjakon végezhető gyakorlás is. Bevallom, hogy az autista tanítványommal már elkezdtük tologatni a korongokat a ceruza körül. Nagyon tetszett neki és nekem is.

 • László:

  Köszönöm a lehetőséget!! Várom a folytatást. Csak jót írhatok a tanfolyamról.

 • Móni:

  Nekem nagyon tetszik, mert sajàt tempómban haladhatok. Örülök annak is, hogy dolgoztatom a szürke állományomat. Még a sebességen dolgoznom kell, de már van egy “ösztönös” mozdulat, és ilyenkor meglepődöm, hogy ez már megy.

 • Zsuzsa:

  Most veszek először részt E-Learning tanfolyamon. Összehasonlítási alapom nincs, abból indulok ki, amit az első lecke feldolgozása során tapasztaltam. A tananyag jól követhető, az utasítások egyértelműek. Könnyű a tájékozódás a különböző oldalakon. A tanulás támogatása többirányú. A szorobán távoktatás szervezettsége profizmusról árulkodik.

 • Annamari:

  Nagyon köszönöm az ingyenes online oktatást!!!
  Nagyon örülök a lehetőségnek. Hihetetlen módon fejleszti a gondolkodást!

 • Móni:

  Ez egy új világ, amit felfedezhetek. Az oktatófilmek tetszenek, mert érthetőek. Saját tempómban dolgozhatok. Köszönöm.

 • Dominik:

  Mielőtt jelentkeztem a tanfolyamra és nem ismertem ily módon a szorobánt, nem gondoltam volna ,hogy ennyi mindenre nagyszerűen használható. A videók tisztán elmagyarázzák használatát és a leckék, feladatok gyakorlásával sokat lehet fejlődni. Szerintem nem csak a számolást, váltást fejleszti, hanem a más téren való gondolkodásban is segít. Persze gyakorolni és gyakorolni kell. Mindenképpen tudom ajánlani.

 • Petra:

  Köszönöm szépen az ingyenes lehetőséget! 🙂
  Főiskolás korom óta lapult a szorobánom a szekrényem mélyén. Szóval 1999 óta 🙂 Most, hogy elsőseim lesznek, eszembe jutott, hogy hátha tudnám használni velük. Ezért kezdtem bele a tanfolyamba. Még nem hiszem, hogy mernék teljesen szorobán tanmenet szerint haladni. Jó lenne, ha lenne az iskolánkban egy osztálynyi szoroban.

 • Edit:

  Igazán ezt vártam! Összeadni és kivonni – alapműveleteket végezni a szorobán segítségével. Most használom először, azt a tanácsot kaptam, hogy csak akkor kezdjem el, ha már megvan a saját eszközöm. Így sokkal könnyebb – igaz! Nagyon élvezetes! Örülök, hogy elkezdtem ezt az e-learning tanfolyamot! Most végeztem a 2. leckével és nagyon várom a 3. részt.

 • Monika:

  A második lecke elvégzése után nagyon bizakodva nézek a jövőbe. Először azt hittem, hogy á, mi ez nekem! Aztán következett a felismerés: nagyon logikus a felépítése, de bizony az elsajátításhoz sok gyakorlásra lesz szükség. Gyorsasági versenyen még nem indulnék, a feladatokat csigatempóban ugyan, ám szinte hibátlanul oldottam meg. Csak így tovább!

 • Dorina:

  Ahogyan egyre jobban beleásom magam a szorobán használatába, annál jobban tetszik. A harmadik lecke kicsit feladta a leckét, a több tengelyen való számolás sokkal több figyelmet igényel mint eddig bármi, de odafigyeléssel elsajátítható ez is.

Írja le a hozzászólását!