Get Adobe Flash player
Próbálja ki!
A fenti kis szorobán azon része, amit nem takar a kéz, számolásra alkalmas. Böngéssze végig a portálunkat és próbálja ki, hogy hogyan működik a szorobán! Kattintson a golyókra, azok el fognak mozdulni.
Hírlevél
Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:
Szorobán

A szorobán az abakusz család
egyik tagja. Az abakuszok a számok és a számolás
ábrázolására való eszközök.
Legtöbbször keretbe foglalt, tengelyekre* fűzött apró
tárgyak** helyváltoztatásával
történik a számok ábrázolása és a műveletvégzés.
A szorobán távolabbi őse a római abakusz, a szuan-pan
Kínából tekinthető a közvetlen ősének. Feltehetően az 1550-es években alakult a mai formájára a szuan-pan-ból.

*ezek vályúk is és huzalok is lehetnek

**amiket golyóknak, köveknek nevezhetünk

Szorobán forródrót

Kapcsolatfelvétel telefonon:
06-62-510-610
06-20-9-450-857

E-mail: vajda@szoroban,hu

Vegye fel vágólapra a fenti e-mail címet és helyezze a levelezője címzés sorába, majd cserélje ki a vesszőt pontra vagy egyszerűen jegyezze meg a nevet vajda, tegyen utána "kukac"-ot és folytassa a portál címével: szoroban.hu !

Levélben:
Első Szorobán Alapítvány,
6900 Makó, Soproni u. 14.

Jelen vagyunk az Interneten:
1998-05-13 11:47:10

Hozzászólások

Mi is az E-Learning?

Kedves Érdeklődő, Leendő tanulónk!

Az ehhez a címhez tartozó oldalak jelszóval védettek, az elérésük csak a jelszó ismeretében történhet.

A tanfolyamra jelentkezni kell!

Ha a tanfolyam pénzdíjas, a gazdasági ügyek elintézése után kapja meg a tanuló a belépés útvonalát és a jelszót.
Ha a tanfolyam bizonyos része vagy egésze ingyenes, erről tájékoztatjuk Önt a főlapon.

A felmerülő kérdésekre a portálon lévő elérhetőségek valamelyikén adunk választ. A kérdések ennek az oldalnak az alján lévő mezők kitöltésével is eljutnak hozzánk. Ha eldöntötte, hogy jelentkezik a tanfolyamra, lépjen vissza a “Tanfolyam” lapfülre, válassza a “Tanfolyami beiratkozás”-t, figyelmesen olvassa el az ott leírtakat és kattintson a képre vagy a címre ahhoz, hogy a jelentkezés űrlapjára jusson!

Az E-Learningről egyáltalán nem szakszöveggel:

Távoktatás, képernyőről történő tanulás, E-Learning… sajnos nem is fogunk személyesen találkozni. Ön az Internet és saját számítógépe segítségével tanulhat, maga a tananyag ezen a szerveren vár Önre, ahol portálunk is lapozható. Ezt a tananyagot  képzett szakemberek állították össze és már évek óta működik, jól tanulható. Letölteni nincs értelme, a leckéket többször is megtekintheti, ismételhet. Az E-Learning az oktatás egyik legmodernebb lehetősége. A tanuláshoz nem kell vásárolnia eszközöket vagy más tananyagot, ez nagyon célszerű megoldás. Természetesen a lehetőség Ön előtt van, ha nagyon tetszik amit tanult és  Ön is úgy gondolja, hogy lényegesen jobb, ha egy igazi szorobánnal számol, irány a “Taneszközök” lapfül és a “Vásárlás”, ahol megkönnyítjük a taneszközhöz jutást!
Tehát a leckék az Interneten, természetesen jelszóval gondosan védve várják Önt, a belépéshez a jelszót a tanulmányai megkezdése előtt megkapja. A jelszóval bejelentkezik a leckére, és máris tanulhat. Minden lecke tartalmaz a tananyaghoz tartozó “ugrásokat”, amik kiegészítik a leckét, legyen ez tananyag jellegű vagy gyakorlási lehetőség. Egy kattintással eléri a YouTube-ra feltelepített kisvideókat, amik a leckékhez igazítva jelennek meg.
Ha valamit nem ért, vagy valami “műszaki” ill. számítógépes problémája van (Pl.: szeretne Skype programot telepíteni a gépére, hogy láthassa az ország legkitűnőbb szorobánosának eszközét és kézmozdulatait, hallhassa a magyarázatát, kérdezhessen Ön is tőle, segítünk.)
A leckék végén ellenőrző feladatlapokat (űrlapokat) talál, amit legalább 70%-os “jósággal” kell megoldania. Az űrlapok nem az életének a megnehezítésére készültek, hanem a haladásának nyomon követésére, a típushibák észlelésére születtek. A tanulásban nem csak géppel fog “beszélgetni”, hanem Ön mellett fog állni egy segítő pedagógus is (bár térben távol). Őt elérheti az általa megadott elérhetőségeken (telefon, mobil, e-mail,…). A szorobános e-learning nem egyfajta modernkedés, nem ilyen megfontolásból összeállított pénzbegyűjtés. A cél az, hogy Ön könnyen és kényelmesen juthasson biztos tudáshoz.
Kérünk minden leckéhez egy néhány soros kis esszét is, amiben be kell számolnia a megadott téma szerint. A cikkét fel kell helyeznie a portál megfelelő helyére (A technika leküzdésében mindig ott lesz a segítség). A legügyesebb cikkek megjelennek mások számára is (Természetesen a személyi adatok nélkül!).
A megoldott feladatlapot az Ön gépe automatikusan két címre küldi majd. Érdekes lesz, mert egyik levelet Önnek (emlékeztetőül, hogy mit is írt), a másikat a segítő pedagógusnak fogja küldeni. Ő fogja a munkáját áttekinteni, ő fog dicsérni (Remélem, másra nem kerül sor, ha szorgalmas lesz!). A továbbhaladáshoz is ő fogja Önt hozzásegíteni. Az utolsó lecke végén megkérjük, hogy értékelje a tanfolyamot. Természetesen, menet közben is leírhatja a véleményét, amit előre is köszönünk! A tanfolyam végén arra is lehetőséget talál, hogy válasszon, e-mailben vagy papír formájában kéri a Tanúsítványt.
Ha a tanfolyam közben pl. egy hétig nem kap semmilyen üzenetet (nem kapja meg a segítőjétől, hogy továbbléphet, nincs meg a jelszó vagy teljes a csend…), jelezzen, mert a technika ördöge biztos közbeszólt! Mi a problémáról nem fogunk tudni, ezért nem tudunk segíteni. A tanfolyam futamideje 30 naptári nap. Ha Ön nem jelentkezik rendszeresen, a segítője ezt szóvá fogja tenni. Ne várja ezt meg, jelezze, ha bármi miatt szünetet kér, lehet! Amikor a tanfolyam ingyenes, nem fogjuk kiértesíteni az idő lejártáról, kapcsolatunk meg fog szakadni. Önnek is érdeke, hogy az elkezdett értékes munkát be is fejezze.

A tanfolyam nem nehezebb, mint egy közepes erősségű keresztrejtvény, de lehet, hogy sokkal érdekesebb. Ha nem oszlattam el a félelmét az E-Learning tanulási formával szemben, írjon ide a lap aljára és tovább segítek, igyekszem minden kérdésére válaszolni. Próbálja ki!

V. J.

Jó tanulást kíván az Első Szorobán Alapítvány minden munkatársa!

Egy hozzászólás van ehhez: “Mi is az E-Learning?”

  • Árpád vagyok és egy nevelői központot vezetek a feleségemmel együtt Szászfenesen, Kolozsvár mellett ahol szorobánnal szeretnénk a gyerekeket oktatni ezért szeretnék feliratozni az E-Learning tanfolyamra.

    Üdvözlettel,

    Árpád
    As.Cuiburi cu Soare (Napos fészek nevelői központ)

Írja le a hozzászólását!