Get Adobe Flash player
Próbálja ki!
A fenti kis szorobán azon része, amit nem takar a kéz, számolásra alkalmas. Böngéssze végig a portálunkat és próbálja ki, hogy hogyan működik a szorobán! Kattintson a golyókra, azok el fognak mozdulni.
Hírlevél
Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:
Szorobán

A szorobán az abakusz család
egyik tagja. Az abakuszok a számok és a számolás
ábrázolására való eszközök.
Legtöbbször keretbe foglalt, tengelyekre* fűzött apró
tárgyak** helyváltoztatásával
történik a számok ábrázolása és a műveletvégzés.
A szorobán távolabbi őse a római abakusz, a szuan-pan
Kínából tekinthető a közvetlen ősének. Feltehetően az 1550-es években alakult a mai formájára a szuan-pan-ból.

*ezek vályúk is és huzalok is lehetnek

**amiket golyóknak, köveknek nevezhetünk

Szorobán forródrót

Kapcsolatfelvétel telefonon:
06-62-510-610
06-20-9-450-857

E-mail: vajda@szoroban,hu

Vegye fel vágólapra a fenti e-mail címet és helyezze a levelezője címzés sorába, majd cserélje ki a vesszőt pontra vagy egyszerűen jegyezze meg a nevet vajda, tegyen utána "kukac"-ot és folytassa a portál címével: szoroban.hu !

Levélben:
Első Szorobán Alapítvány,
6900 Makó, Soproni u. 14.

Jelen vagyunk az Interneten:
1998-05-13 11:47:10

Hozzászólások

Szerző:

Dég, “Kölcsönkért gyerekek” projekt 2012. 04. 23.

Alapítványunk támogatja az IPR-es projekteket is. Ez a “Kölcsönkért gyerekek” projektnap egyben a Kiszombori és a dégi pedagógusok közös műhelymunkája. A bemutatón Vajdáné Bárdi Magdolna tanított.

Response code is 404

A fotók Vajda Ágnes munkái

űrlap e-learning jelentkezés

A *-gal jelzett mezők kitöltése kötelező, ezek nélkül az adatok nélkül az űrlapot nem lehet elküldeni!
Kérem, olvassa el a kitöltésre vonatkozó szöveget az űrlap alatt!

Személyes adatok:
Az Ön neve *:
Születési név a hölgyeknél: 
Hogyan szólithatjuk a tanfolyam alatt? *
Az Ön E-mail címe *: 
Születési helye *: 
Születési idő, év, hó, nap (pl: 1990. 01. 12.) *:
Édesanyja neve *: 
Pedagógus vagyok.   Nem vagyok pedagógus

Lakcím adatok:

Települése neve *: 
Utca, házszám *: 
Irányítószám *: 
Vonalas telefonszám, FAX, a körzetszámmal:
Mobil telefonszám:

Munkahelye vagy iskolája adatai:

Név:
Munkahelyének települése:
Utca, házszám:
Irányítószám:
Vonalas telefonszám, FAX, a körzetszámmal:
OM azonosító:

Rövid életrajz (ajánlott):

Bármi más közlendő:

Jelezze, hogy a számlát milyen módon kívánja fizetni! Ha az ingyenes változatot választja, nem kap akkreditált pontot! Ha Önnek szükséges a tanfolyam után járó 15 pont, válassza a másik két pont egyikét!
 Ingyenesen tanulnék! Postai csekk Átutalás

Az adatvédelmi nyilatkozat megtétele nélkül nem tud továbblépni.

A nyilatkozat előtt olvassa el az adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkat!

Az adatvédelmi tájékoztatást elolvastam, a benne leírtakat megismertem és elfogadom (kattintson a négyszögbe, ha igen!):

Itt lát egy ellenőrző szöveget:
captcha

Az ellenőrző szöveget ide másolja át! Csak utána nyomja meg az alábbi gombot! Ha ez nem lehetséges, nézze meg, hogy az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadta-e már!

MIÉRT KELLENEK AZ ADATOK?

A felnőttképző tanfolyamokat -a szorobán tanfolyamot is ellenőrizni szokták.
A tanulóinkról szigorú feljegyzést kell vezetni, a tanfolyam végén ezekkel az adatokkal Tanúsítványt kell kiállítani. Az adatok ehhez szükségesek.

Az adatok között szerepel több, aminek beírása kötelező (* jel látható a mező megnevezése mellett). Ezek nélkül az adatok nélkül nincs értelme az adatgyűjtésnek, a tanfolyamot Ön nem tudja megkezdeni. Ha nem bízik meg bennünk, nem tud velünk tanulni, zárja be a böngészőben ezt az ablakot!
Ha folytatja, a kötelezően bekért adatokat csillag (*) jelzi Önnek. A többi, nem kötelező adatra is szükség lehet, természetesen azért kérjük.

Ha az adat “fennakad” a program által kifejtett vizsgálaton, elszínezi a beíráshoz kialakított mezőt és figyelmeztető szöveget is ír.

AZ INTERNETEN KEZDEMÉNYEZETT VÁSÁRLÁS, mint ennek a tanfolyamnak a költségtérítése is, SZÁMLAADÁSI KÖTELEZETTSÉGGEL JÁR, mint más vásárlás.
Jelenleg két lehetőséget kínálunk a tanfolyam bekerülési költségének térítésére:
Az egyik megoldás, a POSTAI CSEKK, ami nagyon egyszerű és könnyen alkalmazható. A megadott névre, címre kell a tanfolyami díjat befizetni postai (rózsaszín) csekken. A feladóvevény postán leválasztott részét gondosan őrizze meg! A pénz beérkezése után postai úton kapja meg a számlát és e-mailben a leckére jutást.
A másik megoldás az ÁTUTALÁS, amikor a jelentkezése után postai úton kap átutaláshoz számlát. A tandíj átutalása után, a pénz beérkezésekor kap e-mailben lehetőséget a tanulás megkezdésére.
Ha kérdése van, vagy bármi probléma merülne fel, keresse oktatóközpontunkat az ismert elérhetőségek valamelyikén (Fizetett és hosszú ideje már (15 nap) nem reagáltunk, fizetett és nem tud belépni a megküldött lehetőséggel sem, és hasonló, leginkább technikai jellegű kellemetlenségek esetén is!)!

A számlaadáshoz a 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról 163. § az irányadó

A tanfolyam futamideje (az első lecke küldésétől számítva) mindössze egy hónap.

1. Az Ön neve: Kötelező kitölteni! Kérjük, teljes nevét írja ide! A program minimum hat karaktert fogad el.

2. A hölgyek, ha nem születési nevüket viselik és választott nevükből nem következtethető ki, kérjük a “Születési név hölgyeknél” mezőt is töltsék ki.

3. Az e-mail cím kitöltése szintén kötelező. A kommunikáció Önnel e-mail útján jön létre, lesz olyan levél, amit a szerver fog “írni”, lesz olyan, amit segítője (a tutor) fog küldeni. Ha nem ad pontos e-mail címet, elveszti a kapcsolatot velünk!
Ha úgy érzi, hogy már nagyon régen jelentkezett és nem kapott levelet tőlünk, keresse meg honlapunkon az e-mail címünket és tiszteljen meg egy levéllel, mert biztos, hogy a technika ördöge beleszólt a kapcsolattartásba!

4. Születési adatai közül a születési hely beírása következik. A személyi adatok egyik fontos eleme. Kötelező kitölteni. Az adatsorban minimum három betűnek kell szerepelni! Ha nem ír be legalább három betűt, a program nem fogja elküldeni az adatait!

5. A születési dátum formátuma pl.: 1950 02 11
A hónapot ki is írhatja, vesszőt is használhat a beíráskor.

5. Kérjük, írja be édesanyja nevét is, ami szintén kötelező elem!

6. A lakcím mezők kitöltése is kötelező. Ebből az első elem a település neve.

7. A következő kötelezően kitöltésre váró sor a pontos címe az irányítószám nélkül.

8. Most adja meg az irányítószámot (Ez minimum négy kötelezően beírt szám legyen!)

9-10. Nem kötelező, de szívesen vesszük ha közli a telefonszámait!

11. Nem kötelező munkahelyének vagy iskolájának adatait megadni.
Megjegyzem: ez a tanfolyam nem akkreditált, de tudunk olyat is ajánlani! Kérjen információt!

12-14. Ezek az adatok a munkahelyről szólnak, kitöltésük nem kötelező.

15. Rövid életrajz, ami ugyan nem kötelező, de a távoktatás miatt kicsit személyesebb, ha ezt kitölti.

16. Ha bármi más közlendője lenne (megbeszéltünk már valamit pl. telefonon) esetleg rendelni szeretne a taneszközeink közül, de bármi, amit úgy gondol, le szeretne írni, az itt el fog férni. Ha közlendője olyan, a segítője (tutor) válaszolni is fog rá!

17.A Sykype program egy ingyenesen használható, WEB-es szöveges üzenőfelület, telefon és videotelefon. A telepítéshez segítséget nyújtunk, ha Ön még nem használja. Ezzel a programmal új barátokra találhat, ismerőseivel ingyen tarthatja a kapcsolatot, akár a Föld másik végében.

18Jelezze azt is, hogy hogyan kíván fizetni, ha a tanfolyam nem ingyenes. Erről mindig a nyitó oldalon tájékoztatunk mindenkit.

Bizonyára látott már hasonló biztonsági megoldást máshol is. Ennek a feladata az, hogy csak személy és gép ne tudjon leveleket küldözni a jelentkezés címén. Ha nem sikerül a kódot beírnia, új kódot ad a gép és lehet ismét próbálkozni.

Ha minden sort kitöltött, kattintson a “A jelentkezés küldése” gombra! Ha piros sorokat (mezőket) lát, valami nem ment át az ellenőrzésen, kérem, javítsa ki, mert a program szigorú és nem fog engedelmeskedni!

Nagyon rövid időn belül kapni fog egy levelet, amiben az összes itt beírt adata megismétlődik. Ezt az üzenetet ki is nyomtathatja igazolásként, hogy elküldte adatait. Ebben a levélben kap írásban tájékoztatást a fizetési lehetőségről is.

Kicsit hosszabb idő fog eltelni, amíg a segítője számlalevelet küld Önnek postai úton, majd e-mailt, amiben az első leckére lépés lehetősége lesz.

Nyíregyháza “Kölcsönkért gyerekek” projekt 2010. 11. 25.

Mivel a téli szünetig már kevés az idő, várjuk a Mikulást és utána a Karácsonyt, valószínű, hogy az évben ez a helyszín az utolsó, ahol a  “Kölcsönkért gyerekek” projekt futhat. Nyíregyházán vagyunk, harmadikos gyerekek és sok pedagógus között. A talpraesett csapat minden akadály nélkül fogadta a kihívást.

A 2010-es tanév második felében folytatjuk (ez nem fenyegetés, hanem ígéret.)!

Fotó: Vajda Ágnes

Dabas “Kölcsönkért gyerekek” projekt 2010. 11. 15.

Lehet úgy fogalmazni, hogy már megint Dabas! A nyáron tanfolyam, most kölcsönkérés…
Nagyon barátságos környezetben, igen aktív gyerekcsapatot kaptunk kölcsön. A bemutató után kialakult beszélgetés is információban gazdag volt  és családias légkörben zajlott. Egy 5-ös skálán csillagos 5-össel lehetne  jellemezni a gyerekek lelkesedését, kitartó figyelmét, aktivitását, ráhangolódásukat a  szorobános feladványokra. Mindent összevetve egy igazán sikeres bemutató  részese lehetett minden résztvevő.

Fotó: Vajda Ágnes

A bemutatóról a Dabasi újság 2010. decemberi számában, a 14. oldalon olvasható újságcikk
letölthető a képre kattintva ujs.jpgvagy az alábbi linkre kattintva:
http://www.dabas.info.hu/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=273&Itemid=88

Perkáta, “Kölcsönkért gyerekek” projekt 2010. 09. 28.

Megismertük a számok kirakásának módját, a szorobánon a háromjegyű számok megjelenítése is egyszerűnek tűnt. Felidéztük a számok tulajdonságait. Könnyedén megbírkóztunk a számkereső feladatokkal is. Végül egy apró titokra is fény derült, így már tudunk a  két kezünkön 99-ig számolni.

Fotó: Vajda Ágnes

Szeged, “Kölcsönkért gyerekek” projekt 2010. 09. 16.

Az idei tanévben első helyszínünk 2010. őszén a Fekete István Általános Iskolában, Szegeden volt.

Fotó: Vajda József

Nagymágocs, “Kölcsönkért gyerekek” projekt 2009. 10. 20.

Itt vannak a 7 próbás szorobános tanoncok!

A foglalkozás során 7 különböző feladattípust oldottak meg sikeresen a tanulók a szorobánon, így válhattak büszke 7 próbás szorobános tanoncokká.

Fotó: Vajda Ágnes

Dabas Szorobán tanfolyam 2010. 07. 05-08.

Az Igyazgyöngy iskolában tartottunk szorobán tanfolyamot. A pedagógusok nagy kedvvel tanultak velünk. A négy nap alatt nemcsak a szorobánnal számolás alapjait  sajátították el, hanem az eszközhöz kapcsolódó módszertani ismereteiket is bővítették. A képeken, amik a tanfolyam zárásakor készültek a jól megérdemelt tanúsítványukat veszik át a kolléganők.

Fotó: Vajda Ágnes

Pécs, FUJI Országos Szorobán Bajnokság 2010. 05. 19.

FUJI Országos Szorobán Bajnokság egyik helyszíne Pécs. Legtöbbször a pálma is ezeké a gyerekeké. Erről tanúskodik a jó eredmény és a sok innen származó név, amit meg lehet nézni a bajnokságot kielemző laprészen.

Fotó: Vajda Ágnes

Sárbogárd, “Kölcsönkért gyerekek” projekt 2009. 10. 07.

Sárbogárdra kaptunk meghívást és “kölcsön kértünk” egy osztályt, hogy bemutathassuk segítségükkel, hogy milyen rövid idő alatt meg lehet tanulni a szorobán használatának alapjait. A gyerekek mellett a pedagógusok is nagy érdeklődéssel várták a foglalkozást. A másodikosok játszi könnyedséggel ismerték fel a számok szorobános képét, nagyságrendi viszonyukat. A tanóra végére már egyszerű műveleteket is végeztek  csukott szemmel, az eszköz nélkül.

Fotó: Vajda Ágnes